Nóż do szynki Böker Solingen Cottage-Craft
Nóż do szynki Böker Solingen Cottage-Craft 246.00 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 246.00 .

Powrót do listy produktów
Zestaw 4 noży kuchennych Samura Golf AUS-8
Zestaw 4 noży kuchennych Samura Golf AUS-8 240.00 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 240.00 .

Nóż biurowy Böker Solingen Cottage-Craft

SKU: 130499

185.00 

Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 185.00 .

1 w magazynie

13 Osób ogląda teraz ten produkt!

Szybka wysyłka

Zamówienia realizujemy błyskawicznie, abyś jak najszybciej mógł cieszyć się nowym sprzętem.

Szeroki wybór

Zapewniamy szeroki wybór specjalistycznego wyposażenia od renomowanych producentów.

Wsparcie

Służymy fachową pomocą i doradztwem na każdym etapie zakupu.

Jakość

W naszym sklepie znajdziesz wyłącznie sprawdzone produkty od renomowanych światowych producentów.

Opinie (0)
0 reviews
0
0
0
0
0

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Nóż biurowy Böker Solingen Cottage-Craft”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Opis

Tak zwani Kotten kształtują historię miasta Solingen od XIV wieku. Masywne osełki napędzane były czystą wodą, a słynne na całym świecie ostrza szlifowano ręcznie. Seria noży szefa kuchni Böker Cottage-Craft imponująco kontynuuje dziedzictwo tego tradycyjnego rzemiosła i zachwyca starannie dobranym wyborem klasycznych materiałów. Na szczególną uwagę zasługuje zastosowanie stali węglowej C75, która po krótkim okresie użytkowania tworzy typową niebiesko-szarą patynę. Naturalne drewno śliwkowe użyte do wykonania muszli rękojeści jest twarde, gęste i drobnoporowate, ma jednolitą strukturę i uderzające spektrum kolorów. Zgodnie z wielowiekową tradycją produkcji noży z Solingen, łuski rękojeści są mocowane na ciągłym trzpieniu ostrza za pomocą nitów z litego mosiądzu.

Nóż biurowy to bardzo poręczna mieszanka noża szefa kuchni i noża do obierania. Najbardziej powszechnym zastosowaniem noża uniwersalnego w kuchni jest obróbka owoców i warzyw, które można nim obrać i pokroić. Ale można nim łatwo pokroić również mniejsze kawałki ryb i mięsa. Ponieważ nóż, który jest obustronnie szlifowany, jest używany bardzo często, nie powinno zabraknąć go w żadnej kuchni.

CARBON STEEL C75 Całkowicie naturalną właściwością materiału jest to, że podczas używania noża powstaje patyna. Szaroniebieskie zmatowienie ostrza jest całkowicie normalne i nie jest w żaden sposób wadą. Wręcz przeciwnie, powstała w ten sposób patyna (warstwa tlenku) tworzy na ostrzu warstwę ochronną, która zwiększa jego odporność na warunki zewnętrzne. Ta patyna jest często widoczna już po pierwszym użyciu i nie można jej ponownie usunąć. Ekspert natychmiast rozpoznaje wynikającą z tego wysokiej jakości stal węglową. Przy odpowiedniej pielęgnacji stal węglowa ma taką samą żywotność jak nowoczesna stal nierdzewna.

CZYSZCZENIE I PIELĘGNACJA Stal węglowa jest jednym z rdzewnych rodzajów stali i wymaga celowej, ale minimalnej konserwacji. W kuchni wystarczy opłukać nóż pod gorącą bieżącą wodą i osuszyć ściereczką. W przypadku dłuższego przechowywania ostrze należy konserwować odpowiednim olejem. Idealny do tego celu jest bezkwasowy, nieżywiczny i nielotny olej Boker Camellia (nr kat. 04BO175). Jest olejem czysto roślinnym i idealnie nadaje się do konserwacji rdzewnych noży kuchennych, w przeciwieństwie do innych olejów pielęgnacyjnych – nie tworzy emulsji z wodą. Z drugiej strony, używanie zmywarki niszczy drobne struktury stali węglowej, podobnie jak pozostawianie ostrza w zlewie na dłuższy czas bez czyszczenia. Rzadko stosowana w nożach kuchennych stal węglowa, ze względu na swoje właściwości można ją łatwo ostrzyć, dzięki czemu noże Boker Cottage Craft stają się lojalnymi i niezawodnymi towarzyszami na całe życie i kontynuują pisanie własnej historii.